Energiapazarlás:

Általános iskola fizika óráján tanultuk az entrópiát, mely a tudomány fontos fogalma, egy rendszer rendezetlenségi fokát jellemzi. Ebből következtetni lehet a maguktól végbemenő folyamatok irányára: a természetben egyre valószínűbb állapotok következnek be.

Földön jelenleg energiapazarló életet élünk, így ne is csodálkozzunk, ha nő az entrópiája, ennek következtében rengeteg károsodás történik minden szinten...

...és ahogy már említettem a "Te zsebed" is érintett ebben!

 

Ássunk méllyebbre?

Albert Arnold "Al" Gore Jr.

röviden: Al Gore

(Washington, 1948. március 31. -) amerikai politikus, üzletember és Nobel-békedíjas környezetvédelmi aktivista. 1977 - 1985 között kongresszusi, 1985 - 1993 között szenátusi képviselő volt Tennessee állam küldöttjeként. Al Gore 2007. október 12-én kapta meg a Nobel-békedíjat az ENSZ Kormányközi Klímaváltozási Bizottságával (IPCC) megosztva. A díjjal járó pénzjutalom neki járó részével az általa alapított Szövetség az Éghajlat Védelméért nevű környezetvédő szervezetet támogatja. 

További támogatásai közé tartozik, és részese a Botanoo.com-nak, mely a későbbiekben bemutatott Carbon Credit piaccal is foglalkozik.

 

a filmről:

 

2006-ban jelent meg a Kellemetlen igazság című könyve, melyről film is készült. A film Oscar-díjat nyert el. Davis Guggenheim rendezte a filmet.

 

Az első video a filmből egy részlet, a gyorsabb megértés végett.

Bemutatja az éghajlati változás okozta veszélyeket, eseményeket, amiből egyenes következmény - az államok kiadásain keresztül - hogy ez mindenkire hatással van.

(mert ugye az állami vagyont a dolgó emberek - tehát mi - rakják össze)

 

Ezt a folyamatot kell megfordítanunk!

 

Ez pedig a teljes film,

 

ami arról szól...

...hogy a globális éghajlati válság egyre súlyosbodik, hiszen az amerikai vezetés nem foglalkozik a témával. Körülbelül 2015 magasságában bekövetkezik a globális éghajlati fordulópont ha az emberiség nem csökkenti radikálisan a CO2 (szén-dioxid) kibocsátását.

Roger Revelle klimatológus Al Gore egykori tanára már 1952-ben kimutatta a globális felmelegedést. Gore követte őt, immáron harminc éve foglalkozik komolyan a kérdéskörrel. A publikáció után sokan kérdezték tőle, hogy miért lehetséges, hogy az éghajlatváltozással az utolsó három amerikai kormány lényegében nem foglalkozott.

 

forrás: Wikipedia

 

 

 

 

folyt.köv.:

  • Kész! Kiment a biztosíték!

>> Összefoglalva...

  • Minden elismerésem ha végignézted a filmet, és akkor pihenj egyet, mert egy kicsit nehéz volt... utána gyere vissza

>> Humorosan így :)

  • Itt vagy? irány felfelé:

>> Hál' Istennek - egy megoldás!

 

 

  Itt KÉRDEZZ      vagy      TOVÁBB >>