Hál' Istennek - egy megoldás!

Földünk veszélyben, de globális összefogással van remény...

 

Az egyik legerősebb pedig, a ZÖLD gazdaságban rejlik, és ebben a Carbon Credit a fizetőeszköz! Mert a ZÖLD gazdaságon belül szerteágazó tevékenységek folynak, épülnek, ami további lehetőségeket rejt magába. A későbbiekben még szó esik erről.

Mielőtt rátérnénk a Carbon Creditre, nézzük meg elötte ezt a kisfilmet:

 

 

Mi fán terem az a Carbon Credit?

Mi is az a (CO2) szén-dioxid kvóta, a Carbon Credit valójában? Hogyan épül fel, és hogyan lehet használni?

 

A kisfilm után folytatva...

...tesszük fel a kérdéseket, mivel még a világpiacon újnak számít (kiotói egyezmény 1997, mely 2005-ben lépett hatályba, chicagoi klimatőzsde 2008), és az önkéntes piac 2006-ben nyílt meg. Úgy foghatjuk fel, mint például a devizakereskedelmet, ami mindig is létezett a bankok között, viszont csak 2005-ben nyitották meg a "nagyközönségnek".

 

Definíció:

Egy tonna szén-dioxid kibocsátás csökkentéséről szóló igazolás. Más szóval, a carbon credit lehetővé teszi tulajdonosa számára, hogy kiengedjen a légkörbe egy tonna széndioxidot, egyszerűen azért, mert a carbon credit kibocsátója (akár ország, akár vállalkozás) korábban erőfeszítést tett saját szennyezésének 1 tonnával való csökkentésére.

 

Így, hogy megismerjük ennek ismérveit, használatát, egy fantasztikus eszköz kerül a kezünkbe.

Vizsgáljuk meg jobban mi is ez valójában!

 

 

Az önkéntes carbon crediteket minősíttetni kell olyan független szervezetekkel, mint a VCS (Voluntary Carbon Standard) annak érdekében, hogy értéket képviseljenek a vevők számára. Megfelelő minősítések és igazolások nélkül a carbon creditek nem értékesebbek egy darab papírnál, amelyeket magukra adó, tekintélyes vállalatok és szervezetek soha nem vásárolnának meg.

Miért mondják a világ pénzügyi szakértői...

...hogy a Carbon Credit kereskedelmi üzletágban való részvétel a következő 10 év legnagyobb üzleti lehetősége?

 

- Mert 2008-ban az önkéntes piacon még 123,4 millió tonna CO2 egyenértékű kibocsátás-csökkentés cserélt gazdát (kétszerese a 2007. évinek), ez a mennyiség 2011-ben 145 millió tonnára nőtt, és 2015-ben várhatóan 500 millió tonna (nyolcszorosa a 2007.-nek) CO2 egyenértékre emelkedik.

 

- Mert az önkéntes carbon crediteket „zöld farmok” állítják kimindegyike mögött – ellentétben a kötelező piac creditjeivel – mindig egy-egy valóságos, létező „zöld projekt” áll. Ezért közvetlenebb és kedvezőbb módon támogatják a fenntartható növekedést.

Ezek olyan farmok, amelyek vagy csökkentették az üvegházhatású gázok kibocsátását, vagy pedig olyan tiszta energiát állítanak elő, amelyhez hagyományosan üvegházhatású gázokat termelő fosszilis üzemanyagot használtak volna.

 

 

folyt.köv.:

  • Azt hiszem ennél a pontnál erre célszerű folytatni:

>> Az ajánlat a következő...

 

 

 

  120 napig DÍJMENTES tagság      vagy      TOVÁBB >>